Rönölään joogaamaan


Tällä vaelluksella suuntaamme keskiviikko aamuna ratsukkomme Luosujärven suuntaan.Pidämme matkalla lounastauon. Vietämme yön Rönölässä, joka on vanha savottakämppä.

Rönölässä meillä on ennen illallista ja aamulla ennen kotiin lähtöä 1,5 tuntia kerrallaan joogaa. Viikolla 27 joogan pitää Pilvi Mikkonen.

Pilvi Mikkonen on kittiläläinen Vinyasa flow-joogaopettaja (RYT200). Lisäksi hän opiskelee Yin joogaopettajaksi.

Pilvi kertoo näin omasta tavastaan opettaa: "Opetan lempeällä ja pehmeällä, mutta päättäväisellä otteella jokaista osallistujaa arvostaen ja kunnioittaen kohti oman näköistä harjoitusta. Minulle on tärkeää, että tulet tunneille juuri sellaisena kuin olet.
Teet tänään, tässä hetkessä omista lähtökohdista ja tarpeista lähtöisin olevan harjoituksen."

Viikoilla 37 ja 38 joogat pitää Merja Hakala.

Tässä Merjan esittely:

”Olen Suomen Joogaliiton kouluttama Jooganopettaja SJL*. Joogaa olen harrastanut n. 20 vuotta ja n. 10 vuotta ohjannut ryhmiä. Hevoset ovat tuttuja lapsuudesta, jolloin maalaistalon lapsena niitä kuljetettiin ilman satulaa esim. laitumille. Aikuisena olen ratsastanut silloin tällöin. Eläimet ja luonto ovat minulle todella rakkaita.

Jooga tukee hyvin ratsastusta. Keskivartalon tuki sekä lantion avaus korostuvat ratsastaessa ja otan nämä seikat huomioon leirin ohjelmaa suunnitellessa. Ratsastuspäivän jälkeen teemme harjoituksen joka rentouttaa kehoa ja mieltä. Aamuharjoituksessa valmistamme kehoa ratsastukseen hieman dynaamisemmalla ohjelmalla. Jooga auttaa myös keskittymiseen, tarkkavaisuuteen ja läsnäoloon, myös nämä seikat tukevat hevosen ja ihmisen yhteistyötä. ”

Rönölässä pääsemme illalla saunomaan vanhaan perinne saunaan sekä tunnelmalliseen savusaunaan ja uimareiden kannattaa testata myös Luosujärven hyvä ranta. Rönölässä on sähköt, mutta siellä ei ole esim. televisiota. Rönölässä vietetyn yön ja aamujoogan jälkeen suuntaamme aamulla takaisin tallille. Kotiinpaluumatkalla pidämme myös lounastauon. Lisätietoa Rönölästä löytyy http://www.ronola.fi/

Omaa joogamattoa et tarvitse ottaa mukaasi vaan saat sen meiltä lainaan.
Joogaa varten ota mukaasi rennot ja mukavat vaatteet, esim. urheilutrikoot ja hengittävä paita.