Aikuisten syksyn leirit 2024

1. Vaellus, viikko 33, 12 - 16.8.2024, 3 paikkaa vapaana Jokijärven eräkämppä yö

2. Vaellus, viikko 34, 19 - 23.8.2024, 1 paikka vapaana Jokijärven eräkämppä yö

3. Vaellus , viikko 35, 26 - 29.8.2024 7 paikkaa vapaana Rönölän sauna

4. Vaellus, viikko 36, 2. - 6.9.2024, 1 paikka vapaana Rönölän sauna

5. Vaellus, viikko 37, 9 - 13.9.2024, - paikkaa vapaana Villa Vaamilan pororetki & Rönölän sauna

6. Vaellus, viikko 38, 16 - 20.9.2024 1 paikka vapaana Villa Vaamilan pororetki & Rönölän sauna


Huom. varaustilanne on alustava ja saattaa muuttua. Voit tarkistaa tilanteen sähköpostitse info(at)yllaksenvaellushevoset.fi tai puh. 050-4361921.

Tervetuloa mukaan rentoon tunnelmaan viiden päivän leirille, jossa yhdistyvät Ylläksen alueen monipuoliset maastot ja tunnetusti hyvät, tölttäävät, kouliintuneet vaellushevosemme. Vaellamme kauniissa metsissä, kipuamme katsomaan Lapin avaria maisemia, taivallamme töltin tahtiin ja laskettelemme laukaten polkuja ja metsäteitä.


Ohjelma kaikki viikot:

Aloitamme maanantaina klo 9. Asetutaan taloksi ja tullaan tutuiksi. Sen jälkeen on aika lähteä tutustumaan hevosiin.Virpi pitää leiriläisille ensin hevosten maastakäsittelyä, jonka jälkeen jokainen osallistuja pääsee itse harjoittelemaan oppeja hevosen kanssa.

Tämän jälkeen syömme lounaan tallilla. Iltapäivällä on ensin Virpi pitämä ratsastustunti kolmen hengen ratsukoissa kentällä ja tuntien jälkeen lähdemme kahden tunnin maastoratsastukselle koko porukka yhdessä.

Tämän jälkeen on aikaa saunoa ja nautiskella hyvästä päivällisestä.

Viikot 33 & 34: Tiistaina ratsastamme Jokijärven eräkämpälle yöksi. Matkalla pidämme lounastauon. Perille saavuttuamme ja hevoset hoidettuamme tarhaan, meitä odottaa päivällinen ja perinteinen puusauna, Jokijärveen pääsee tietenkin myös uimaan.

Huomiona että kämpällä ei ole sähköjä eikä juoksevaa vettä. Juomavesi tuodaan meille valmiiksi ja saunomisvesi kannetaan itse järvestä. Majoitus on kerrossängyissä kahdessa eri huoneessa. Ulkona on erillinen wc rakennus.Kämpällä ruoan laitto hoituu kaasulla tai ulkona tulella. Tavaramme kulkeutuvat autokyydillä kämpälle. Tarvittaessa saat meiltä makuupussin lainaan (sisältyy leirin hintaan). Asiakkaalla tulee olla oma Powerbank esim. kännykän latausta varten.

Yhteistyössä tässä retkellä on -----> www.yllasexperiences.com

Keskiviikko aamuna rauhallisen aamupalan jälkeen varustamme hevoset kotimatkalle. Ratsastamme takaisin tallille eri reittiä ja pidämme matkalla lounastauon.

Tallilla hevoset hoidettuamme, on vuorossa vielä tietenkin päivällinen ja sauna.

Viikot 37,38:

Tiistaina käymme aamulla kahden tunnin maastoratsastuksen, jonka jälkeen syömme tallilla lounaan. Klo 14 taksi tulee hakemaan meidät Villa Vaamilan porotilalle Kittilän Kinisjärvelle.

Villa Vaamilassa tilan emäntä Heidi Nikumaa kertoo meille porojen elämästä ja teemme kahden poron kanssa taakkaporo retken. Tämä tarkoittaa että osallistujat vuorotellen saavat taluttaa kahta poroa ja kävelemme kaikki yhdessä Heidin kodalle nokipannukahville. Takaisin taivallamme tilalle samaa reittiä. Taksi tulee hakemaan meidät takaisin tallille klo 18. Villa Vaamilaan voit tutustua ----> www.villavaamila.fi

Tallilla nautimme tietenkin vielä päivällisen ja on mahdollisuus myös saunoa.

Keskiviikko:

Teemme puolipäiväretken jonka kesto on n. neljä tuntia, nautimme lounaan maastossa. Neljäksi menemme autoilla Rönölään saunomaan ja uimaan. Rönölässä meitä odottaa lämpiminä perinteinen puusauna sekä lempeä savusauna. Nautimme päivällisen myös Rönölässä. Rönölään voit tutustua -----> www.ronola.fi

Takaisin tallille palaamme kahdeksan maissa.

Viikko 35: Tiistaina ja keskiviikona teemme puolipäivä retket. Keskiviikkona menemme neljäksi autoilla Rönölään saunomaan ja uimaan. Rönölässä meitä odottaa lämpiminä perinteinen puusauna sekä lempeä savusauna. Nautimme päivällisen myös Rönölässä. Torstaina teemme kotaretken.

Viikko 36: Ohjelma muuten sama kuin viikot 37, 38 mutta tiistaina teemme puolipäiväretken. Ei ole siis Villa Vaamilan porotila retkeä.

Torstai kaikki viikot:

Teemme puolipäiväretken jonka kesto on n. neljä tuntia, nautimme lounaan maastossa. Päivällinen on taas normaliin tapaan tallilla.

Perjantai kaikki viikot:

Teemme kotaretken jonka kesto on kokonaisuudessaan 4-5 tuntia. Käymme ensin ratsastamassa lähimaastossa josta suuntaamme kodalle makkaran ja lettujen paistoon kera nokipannukahvien.


Ylläksen alueen vilkas matkailukeskus Äkäslompolo on vain kivenheiton päässä, jossa on tarjolla mm. elävää musiikkia ja syysajan ulkoilmateatteriesityksiä, katso tarkemmin www.yllas.fi

Ryhmäkoko: min. 4 - max. 6 henkilöä.

Hinta viikot 33 & 34: 850€/hlö. Viikko 35 750 €. Viikot 37,38 :900 €. Viikko 36: 820 €. Varausmaksu 250 € sis. hintaan. Laskutamme varausmaksun, kun vaellus toteutuu eli minimiosallistujamäärä 4 henkilöä täyttyy. Varausmaksua ei peruutuksen takia palauteta, mikäli tilalle ei saada uutta osallistujaa. Loppumaksu erääntyy n. kuukautta ennen vaelluksen alkua.

Hinta sisältää: Edellä mainitut retket,majoituksen sekä ruokailut eri viikoilla kerrotun ohjelman mukaisesti. Majoitus yhteismajoituksena, osalla kerrossängyt. Mikäli sinulla on jo majapaikka tiedossa Ylläksen alueella, voit toki myös ostaa tämän leirin pelkästään päiväleirinä. Tällöin hyvitämme hinnasta 100 €.

Kesto: 5 päivää, vaellus alkaa maanantaiaamuna klo 9 ja päättyy perjantaina n. klo 15. Mikäli haluaa tulla yöksi jo edellisenä iltana (klo 18 voi tulla) , lisähintaan +38€/yö sisältyy iltapala, yöpyminen ja aamiainen. Viikko 35 maanantaista torstaihin.

Yhteydet: Ylläkselle on hyvät yhteydet junalla Kolariin sekä lentokoneella Kittilään, joista on jatkoyhteys bussilla tai kutsutaksilla. Kutsutaksi tilataan lentokentältä etukäteen ja on edullisempi kuin normaalitaksi. Taksit/bussit tulevat Äkäslompoloon. Katso tarkemmin sivulta >Yhteystiedot ja Kartta. Kemistä ja Rovaniemeltä on bussiyhteyksiä Kolariin ja Kittilään.

Muuta: osallistujalla pitää olla perustaidot ratsastuksesta, esim. alkeis- ja jatkokurssit käyty aikuisiällä. Leirit ovat tarkoitettu ratsastusta säännöllisesti harrastaville, tämä tarkoittaa että osallistuja on käynyt myös ratsastustunneilla viimeisen kahden vuoden sisällä. Tallillamme on toiminnan vastuuvakuutus, suosittelemme henkilökohtaista tapaturmavakuutusta.

Painoraja 85kg.

Hevos -ja pororetkien aikana alkoholijuomien nauttiminen on kielletty.

Leirejä ei voi maksaa liikuntaeduilla (Smartum, Epassi)

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kysymällä varaustilannetta (nettisivu ei aina välttämättä ole ajan tasalla) puh. 050-4361921 tai info(at)yllaksenvaellushevoset.fi Tämän jälkeen voit täyttää ilmoittautumislomakkeen, joka löytyy tästä linkistä >Ilmoittautuminen syksyn vaellusleirille

Pienet muutokset ohjelmassa mahdollisia luonnonolosuhteiden takia. Pidätämme oikeuden peruuttaa vaellus ylivoimaisen esteen takia, esim. hevoset sairastuvat tms. Tässä tapauksessa palautamme kaikki perityt maksut.