Yhteystiedot, ajo-ohje ja kartta


Ylläksen Vaellushevoset Oy
Virpi Pohjolainen

Puh. 050 436 1921 (parhaiten tavoittaa klo 17-20)
Kuerlinkantie 2, 95970 Äkäslompolo
info(at)yllaksenvaellushevoset.fi
> KARTTATalli ja asiakastilat sijaitsevat Kolarin kunnassa, Ylläksen matkailukeskuksen läheisyydessä, n. 5 km Äkäslompolon kylästä Kolariin päin Kuerharjalla, Kuerlinkantie 2. Ylläksellä on kaksi tunturikylää, Äkäslompolo Yllästunturin (719 m) pohjoispuolella ja Ylläsjärvi eteläpuolella. Molemmissa kylissä on tarjolla runsaasti kaikentasoista majoitusta, ravintoloita ja erilaisia ohjelmapalveluita, loistavat hiihto- ja laskettelumahdollisuudet sekä kesällä patikointimaastot. Kyliä yhdistää n. 13 km pitkä maisematie. Lisätietoa Ylläksen nettisivuilta www.yllas.fi

Lähin rautatieasema on Kolarissa 30 km tallilta. Aikataulut: VR. Sesonkiaikana junilta on bussiyhteys tunturikyliin. Lähin lentokenttä on Kittilässä, lentoasemalta on tallille 58 km. Lentokentältä on mahdollisuus tilata sesonkiaikojen ulkopuolella etukäteen edullinen kutsutaksi Äkäslompoloon, muina aikoina kulkee bussi. Junat kulkevat myös Kemiin ja Rovaniemelle, josta on bussiyhteys Kolariin. Kemi-Tornion ja Rovaniemen lentokentille on myös hyvät yhteydet Helsinkiin.

Ylläksen taksipalvelut näet >täältä

Ajo-ohjeet tallille

Tallin osoite on Kuerlinkantie 2, 95970 Äkäslompolo. Mikäli käytössä on navigaattori, huomaa että useimmiten siihen kannattaa laittaa osoitteeksi Aavahelukantie 1, jolloin löydät perille myös navigaattorin avulla.

Ajo-ohje Äkäslompolosta: Ajetaan Äkäslompolosta Kolariin päin 5 km. Käännytään oikealle Aavahelukantielle. Risteyksessä on ruskea kyltti "Lapin Vaellushevoset" ja vasemmalla puolella tietä on kyltti "Aavahelukan lentokenttä". Ajetaan Aavahelukantietä n. 300 m, käännytään ensimmäisestä liittymästä vasemmalle, ajetaan 100m ylös mäelle, jossa on parkkipaikka, näkyy punainen hirsirakennus. Etäisyys Äkäslompolosta Tunturintien risteyksestä 5 km, ajo-aika n. 10 min.

Ajo-ohje Ylläsjärvestä: ajetaan Ylläsjärvestä maisematietä Äkäslompolon kylään, eteenpäin Tunturintietä, jossa T-risteyksestä vasemmalle Kolariin päin 5 km. Käännytään oikealle Aavahelukantielle. Risteyksessä on ruskea kyltti "Lapin Vaellushevoset" ja vasemmalla puolella tietä on kyltti "Aavahelukan lentokenttä". Ajetaan Aavahelukantietä n. 300m, käännytään ensimmäisestä liittymästä vasemmalle, ajetaan 100 m ylös mäelle, jossa on parkkipaikka, näkyy punainen hirsirakennus. Etäisyys Ylläsjärveltä maisematien liikenneympyrästä 19 km, ajo-aika kelistä riippuen n. 20-30 min.

Ajo-ohje Kolarista: ajetaan Kolarin ohi valtatietä nro 21 n. 9km, käännytään oikealle "Ylläs-Äkäslompolo", tie nro 940. Ajetaan n. 23 km, käännytään vasemmalle Aavahelukantielle. Risteyksessä on ruskea kyltti "Lapin Vaellushevoset" ja oikealla puolella tietä on kyltti "Aavahelukan lentokenttä". Ajetaan Aavahelukantietä n. 300m, käännytään ensimmäisestä liittymästä vasemmalle, ajetaan 100m ylös mäelle, jossa on parkkipaikka, näkyy punainen hirsirakennus. Etäisyys Kolarin kylältä n. 34 km, ajo-aika kelistä riippuen n. 30 min.

Ajo-ohje Leviltä: Ajetaan Leviltä Kittilään päin 16 km ja ennen Kittilän keskustaa käännytään oikealle Ylläsjärveen (tie 939). Ylläsjärvestä Äkäslompoloon ja edelleenkuten edellä. Etäisyys n. 72 km, ajo-aika kelistä riippuen n. reilu tunti. Äkäslompoloon voi ajaa myös Muotkavaaran kautta.

Rovaniemeltä voi ajaa joko Kaukosen (oikotie Ylläsjärveen Jauhojärven kautta) tai Pellon kautta. Etäisyys Rovaniemi - Kolari - talli 195 km.

> KARTTA